Nyt tiltag skal hjælpe danske mobilkunder

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen lavede i november 2012 et nyt tiltag for at hjælpe de danske mobilkunder med at finde overskuelighed i bl.a. mobilmarkedet (læs mere). Hidtil har det været vanskeligt for de danske forbrugere at finde ud af, hvilke mobilselskaber der er på markedet samt hvad disse præcist har haft at kunne tilbyde af mobilydelser.

Styrelsen analyser viste dengang, at mange forbrugere grundet manglende overskuelighed valgte ikke at skifte mobilselskab, mens de som endelig skiftede ikke undersøgte priser og vilkår hos andre udbydere. De fokuserede dermed blot på ét selskab, og skiftede hertil uden at se om de var bedre stillede hos et andet selskab. Se alle mobilselskaber på det danske marked.

Er der sket en forandring?

Efter at den offentlige styrelse gjorde opmærksom på dette problem i 2012, er der desværre ikke sket den forventede reaktion. De seneste undersøgelser går således på, at hele 47 % af de som skifter mobilselskab stadig ikke har undersøgt priserne hos andre udbydere, før de skifter.

Dette kan naturligvis skyldes mange ting, men man kan med rette stille sig kritisk overfor styrelsens tiltag, da det tilsyneladende ikke har fungeret efter hensigten.

Brug for endnu mere fokus?

Om det er manglende markedsføring af det nye tiltag eller det er manglende vilje til at spare penge hos de danske forbrugere, er svært at konkludere på. Mobilselskaberne gør naturligvis deres del for at få forbrugerne til at skifte, men kernen i dette er, at det er nødvendigt at sammenligne, før du skifter.

Om du sammenligner mobilabonnementer selv på nettet, blandt vennerne eller på anden vis, er fuldstændig underordnet. Så længe du forholder dig kritisk til indholdet af dit mobilabonnement og ikke mindst prisen på dette.

Med lidt fodarbejde vil du kunne opdage, at du måske kan spare en del ved at skifte mobilabonnement, eller du vil måske opdage, at du for få kroner faktisk kan få endnu flere mobilydelser.

Markedet er stort og rummer mange muligheder, så det er bare med at komme i gang med at sammenligne, så du får fordele i stedet for mobilselskaberne.

God jagt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *