Bliver fremtiden internet = Google?

Når man siger internet, kan man næsten ikke undgå også at sige Google. Når du bruger internettet bruger du måske Google til at søge med, du bruger måske også deres browser “Google Chrome”, måske du bruger Gmail, eller måske du har en hjemmeside hvor du bruger Googles analytics, som er et værktøj til trafikmåling.

Alle disse tjenester er gratis, og når en tjeneste er gratis er DU produktet.

Google ved mere eller mindre alt om dig. De ved hvad du søger på, de kan læse dine mails, og de ved hvordan du bevæger dig rundt på alle de sider du besøger, der benytter Google Analytics.

Google har fremlagt planer om at ville leverer internet via luftbaloner i fattige lande, en nobel tanke, jovist. Men faren er at vi allerede nu giver et firma ALT information om vores privatliv. For husk at når du søger på sex, havenisser eller fodvorter, så kan Google følge med.

Hvis de også bliver internetudbydere er overvågningen fra et firma komplet. Google har i forvejen målrettede reklamer, alt efter hvad du skriver privat i dine email, og hvis de fremover vil tilbyde internetopkoblinger, så kan de altså se ALT hvad du surfer. Det er enhver efterretningstjenestes våde drøm at få fat i oplysninger om hvad alle verdens internetbrugere laver på nettet.

Se også http://internettjek.dk/

Fremtiden internet kan altså blive et internet der sørger for komplet overvågning, via firmaet Google, og hvor alle data deles med f.eks. NSA m.f. Problemet er at NSA´s interne sikkerhed er hullet som en si. Der har været flere rapporter om medarbejdere hos NSA der har spioneret på f.eks. ekskærester. Hvad siger du til at personer hos NSA uden videre kan læse dine emails, se dine søgninger (f.eks. på porno eller erotik) eller se private beskeder på diverse fora?

For sådan er virkeligheden. Der skal jo ikke en dommerkendelse til for at få adgang til data, der skal ikke engang en sag til. Det er jo tydeligt når medarbejdere f.eks. har læst ekskærester emails.

Hvorom alting er så er vi på vej ind i det totalte overvågningssamfund, hvor kameraer på gaden kan kende dit ansigt og den digitale kommunikation deles med andre, men meget få tager stilling til det, for de ved det faktisk ikke. Har du tager stilling?

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *